בית המשפט לענייני משפחה
בית משפט לענייני משפחה הינו בית משפט שהוקם מכוח חוק בית המשפט לענייני משפחה, התשנ"ה- 1995.
בית המשפט לענייני משפחה הוא למעשה בית משפט השלום, אך בשבתו כבית משפט לענייני משפחה, לאור עובדה זו יוצא אפוא שערעורים על פסקי הדין מוגשים לבית המשפט המחוזי.
סמכויותיו של בית המשפט לענייני משפחה הינם לטפל בכל סכסוך משפחתי ולנסות ולהסדירו, הסכסוכים יכולים להיות כלכליים, הסדרי גירושין, הסדרי ראיה סכסוכי ירושה וכיוצא באלה.
בבית המשפט לענייני משפחה יושבים שופטים אשר הוסמכו לטפל בסכסוכים אלו ולפיכך יש לשופטים אלו את הכלים לפתור כל סכסוך משפחתי אשר מתעורר.
לאור האופי המשפחתי של הסכסוכים המובאים בפני בית משפט זה, בית המשפט לענייני משפחה פטור מההליכים הפורמאליים של דיני ראיות, והשופט הדן בתיק רשאי לקבל כל ראיה למשפט (בדרך כלל ראיות כאלו לא יתקבלו אלא אם הראיה דרושה לצורך פתרון הסכסוך). לצד בית המשפט פועלת יחידת סיוע המורכבת מעובדים סוציאליים ופסיכולוגים אשר מסייעים לבית המשפט בתפקודו וכפופים לו (על מוסד זה ניתן לקרוא בעמוד יישוב סכסוך ביחידת הסיוע שליד בית המשפט).
מיקומם של בתי המשפט לענייני משפחה
ישנם 14 בתי משפט לענייני משפחה הפזורים ברחבי הארץ ואשר מחולקים לפי מחוזות: מחוז צפון, מחוז מרכז, מחוז דרום, מחוז תל אביב, מחוז חיפה ומחוז ירושלים.
להלן רשימת בתי המשפט, כתובות ודרכי יצירת קשר:
|